Kayış Kasnak Serisi Vidalı Kompresör
Vidalı kompresör, basınçlı hava üretmek için piston yerine birbirine geçmis rotor çiftinin kullanıldığı ve bu rotor çiftinin dönmesiyle emilen havayı çıkışa doğru taşıyarak sıkıştıran bir kompresör tipidir.
Yağ enjeksiyonlu, asimetrik helisel profilli iki rotor, yataklar ve gövdeden oluşan vida en ileri teknoloji ve yüksek performans ürünüdür.
Rotorların görünüsünden dolayı vida olarak adlandırılan bu grup kompresörün kalbidir.
ÖNCE GÜVENLİK
7 Gün 24 Saat tam yükte çalışacak kompresörlerimizde gerek şebekeden kaynaklanan elektiriksel sorunlara e gerekse çalışma şartlarından kaynaklanabilecek sorunlara karşı tüm emniyet tedbirleri alınmıştır.
ATV 3.0 KULLANICI DOSTU KONTROL PANELİ
´´EN ZOR ŞARTLARDA YÜKSEK VERİMLİLİKTE ÇALIŞABİLMEK İÇİN´´
Akuple İnvertör Serisi Vidalı Kompresör
İnvertörlü (VSD - Değişken Hız Sürücüsü) kompresörlerimiz; değişken miktarda hava ihtiyacı olan işletmelerde %35´e varan enerji tasarrufu sağlar ve kompresörün çalışma ömrünün artırıcı rol oynar.
Yumuşak Kalkış ve Uzun Ömür
Elektrik motorunun yıldız-üçgen kalkışı sırasında, yıldız periyodunda çekilen aşırı (demeraj akımı) akım ve oluşan elektromekanik yükler, invertörün sağladığı yumuşak kalkış ve duruş imkanı ile giderilir ve kompresörde kullanılan ekipmanların ömrü artar ve dolayısıyla bakım maliyetleri azalır.
Ekonomik Çalışma ve Sabit Çıkış Basıncı
Standart vidalı kompresörler, hedeflenen basınca ulaşıldığında boşa, belirlenen alt basınca gelindiginde ise tekrardan yüke geçerler. Kompresör boşa geçtigi zaman, elektrik motoru sabit devrinde çalışmaya devam ederken basınçlı hava üretilmez ve kompresör yükte çalışmaya göre %30 oranında enerji tüketmeye devam eder. Ayrıca standart vidalı kompresörlerdeki yük ve boş geçişlerinde yaşanan mekanik yük degişimleri kompresörün ekipmanlarının yorulmasına ve kompresör konstrüksiyonunun uzun dönemde yıpranmasına sebep olur.
Invertörlü kompresörlerde elektrik motoru işletmenin anlık hava ihtiyacını karşılayacak optimum devirde çalışır. Enerji tasarrufu ve aynı zamanda hedefenen sabit çıkış hava basıncı elde edilmiş olur.
Düşük Reaktif Güç Kullanımı
Invertörlü kompresörlerde kompanze edilmesi gereken reaktif güç ortadan kalkar. Ödenen reaktif güç bedeli azalır.
Stabil Yağ Sıcaklığı
Standart vidalı kompresörlerin aksine alt ve üst basınç arasındaki çalışmadan kaynaklanan sistemde kullanılan yağın ani ısınma ve soğumaya maruz kalmaması yağ ile temasta olan kompresör devre elemanlarında özellikle rulmanlarda termal (ısıl) genleşme yüklerini azaltır ve bu parçaların ömrü artar.
Harmonik Filtre ve Şok Bobini Kullanımı
İnvertörlü kompresörlerimizde kullanılan harmonik filtre ve şok bobini sayesinde şebekede oluşabilecek harmoniklere ve gerilim dengesizliklerine karşı hem invertörün kendisi hem de elektrik motoru korunmuş olur.